sunnuntai 30. syyskuuta 2007

30.9

Aamu alkoi samalla tavalla kuin eilenkin, ensin hiemna venyttelyä ja herättelyä. Sen jälkeen syömään. Tämän jälkeen aloimmekin odotella jo kisojen soihdun saapumista Yingpun kaupunkiin ja se nähtiin noin klo 11, suurten juhlallisuuksien merkeissä. Oli KungFu eistyksiä ja perinteistä kiinalaista musiikkia.

Kun soihtu oli poistunut pääsimme vierailemaan pien ryhmissä kiinalaisissa kodeissa. Isäntämme olivat varsin ystävällisiä ja olivat valmistaneet sukunsa perinteisen päivällisen. Vielä muutama päivä sitten en olisi uskonut iilimatoja syöväni, mutta kaikkea sitä tietämättään suuhunsa laittaa. Täytyy vielä myöntää että hyvää oli.

Loppu päivä menikin sitten Yingpun kaupunkia ihmetellessä ja tinkimistä opetellessa.

29.9

Herätys aamulla 6.30 ja sitten aamu treenit. Hotellin alueella ei paljon swinggiä mahdu mallaamaan, mutta Kiinalais hengessä mukana suoritimme Tai Jitä. Tämän jälkeen menimme syömään. Päivällä kävimme vierailemassa Oriental Land nimisessä paikassa. Se oli ikään kuin suuren suuri puisto, jossa oli kaikenlaisia aktiviteettejä. Tänne Kiinalaiset tulevat viettämään vapaa päiväänsä tai sitten treenaamaan jotain lajia tullakseen parhaaksi. Puitteita ei voinut moittia. Oriental Landin toimii myös joidenkin lajien suoritus paikkana.

Oriental Landin jälkeen päätimme ottaa tuntumaa hieman mailoihin ja suoritimme putti treenit, joita olimme eilisen illan pohjustaneet. Koska emme kentälle pääse vielä muutamaan päivään, suoritimme harjoitukset hotellilla.Alustoista griiniä ei löydy, mutta nopeutta kyllä.

Illasta saimmekin sitten nauttia juhla illallisesta jonka Yingpun isäntämme olivat järjestäneet



ylla kuva juhlista

28.9

Saavuimme perille noin 9 tunnin ja 7400 km lennon jälkeen Shanghaihin, kello 8 aamulla. Lento oli hieman myöhässä ja aikaeroakin on se 5 tuntia. Joten on kello hieman sekaisin tässä vaiheessa. Lennon jälkeen pääsimme käymään kisakeskuksella hakemassa kisapassit.



Passeja hakemassa

Tämän jälkeen suuntasimmme ystävyys kaupunkiimme Yingpuhun. Siellä majoitumme San Martinilaisten kanssa samaan hotelliin. Yingpussa viivymme aina kisojen alkuun asti ja nehän alkavat sitten virallisesti avajaisilla ensi tiistaina.


kuva hotellista

Yingpu sijaitsee Shanghain lähistöllä, taloja vilisi koko matkan joten ei siinä nyt oikein erottanut että poistuimme Shanghain alueelta. Kyseessä on kuitenkin huomattavasti piemenpi kaupunki jos Shanghaihin verrataan, koska täällä on vain noin 50.000 asukasta.

Hotellissa meitä odotti lämmin ruoka ja vastaanotto. Uskaliaimmat veivät parhaat palat, mutta eiköhän sitä itse kukin tässä muutaman päivän aikana rohkaistu.

Ruuan jälkeen muistelimme miksi olimme kiinaan saapuneet ja tartuimme puttereihin. Siinä sitä aikaa sitten vierähtikin joku tovi. Pelaajien putissa ei tässä vaiheessa pitänytkään olla mitään ihmeellistä, joten suurin muutos tulikin caddyn puttiin. Se päätettiin laittaa uusiksi kokonaan.

Tämän jälkeen olimmekin valmiita nukkumaan...

27.9 ja Lähtö lähellä

noniin

Kellon on noin 15 ja tässä sitä nyt ollaan lähtö tunnelmissa. Niin ketkä? Joukkueeseen kuuluu 2 pelaajaa, Pauli Jarimo ja Ville Lipsanen. Lisäksi joukkueeseen kuuluu päävalmentaja Jouko "Jokeri" Mikkola, Urheilu psykologi Leena Matikka ja
mailapoikanakin toimiva Lasse Lipsanen.



Ylla ollaan lentokentalla just lahdossa. Vasemmalta Jouko, Lasse, Ville, Pauli ja Leena

Niin ja minne sitä oltiin menossa? Kiinaan Shanghaihin järjestettäviin Special Olympics maailman kisoihin. Tapahtuma on kehitys vammaisille järjestettävät olympialaiset.

Aiheesta löytyy lisää tietoa alla olevista linkeistä.

www.specialolympics.com
shanghai2007.sporttisaitti.com

Mistä siis on oikein kyse ?

Special Olympics golf maajoukkue Shanghain maailmankisoissa


Suomalaiset kehitysvammaiset golfpelaajat Pauli Jarimo ja Ville Lipsanen ovat puolentoista vuoden ajan harjoitelleet tähtäimenään vuoden 2007 maailmankisat 27.9-12.10. Special Olympics maailmankisat ovat maailman suurin urheilutapahtuma tänä vuonna. Mukana kisoissa on 7500 kilpailijaa useista eri lajeissa. Suomesta mukana on kaiken kaikkiaan 80 urheilijaa.

Special Olympics golfprojektin valmennuksesta vastaa PGA Pro Jouko Mikkola apunaan psykologi Leena Matikka ja PGA pro Bosse Backman. Toiminnassa on ollut mukana Suomen kehitysvammaisten Liikunta ja Urheilu, Golfliitto, Suomen PGA ja Kehitysvammaliitto.

Pelaajien ja valmentajien blogi kertoo sanoin ja kuvin matkastamme, sen tapahtumista sekä kilpailumenestyksestä

lauantai 29. syyskuuta 2007

ongelmia yhteyksien kanssa

Blogia paivitetaan, mutta yhteyksien takia hieman hitaasti =(

lauantai 22. syyskuuta 2007

Tästä se alkaa

Moi

Olet saapunut Suomen kehitysvammaisten golfin maajoukkueen blogiin. Blogissa seurataan Kiinassa pelattavien Special Olympics Kisojen kahden suomalaisen nuoren miehen edesottamuksia. Tämä on siis niin Golffia kuin vain olla voi.